Ga naar de inhoud

Een klein begin is het halve werk

Onlangs las ik het boek Writing down the bones: Freeing the writer within van schrijfster Nathalie Goldberg. Het is een verzameling van artikelen over schrijven. Elk artikel bevat kleine en grote tips om op een fijne manier met schrijven bezig te zijn. Omdat het boek niet heel recent is, leidt dit soms tot adviezen die net iets minder relevant zijn. Een typemachine gebruik ik toch al heel lang niet meer… (sterker nog, heb ik nog nooit gebruikt).

Wat ik vooral leuk vind aan het boek, is dat het je met een aantal praktische tips daadwerkelijk tot schrijven aanzet. Een van de opdrachten was: “Schrijf een serie van tien korte gedichten. Je hebt drie minuten voor elk gedicht en elk gedicht bestaat uit drie regels. Begin met een titel die je hebt gekozen uit iets wat je op dat moment ziet.” Hieronder mijn drie favorieten.

Zon

Met warmte en licht
Omhels je mij
En alles komt tegelijkertijd tot leven en tot rust

Zwart

Het vermogen om te laten verdwijnen
Vol in het zicht
Gesloten en open tegelijk

Lavendel

Paars en groen
Fier overeind
Jouw geur als een liefdevolle omhelzing

Geef een reactie

Jouw reactie verschijnt nadat ik deze heb goedgekeurd.